A tudás eleganciája

A lakberendezés mindenki számára egy álomszakma. Egy olyan hivatás, melynek gyakorlója munkája során kiélheti kreativitását, művészi érzékét, és valóra válthatja elképzeléseit.

loft
OKJ-s lakberendező képzés feltételei megváltoztak, ismét önálló OKJ-s képzés lett.  

A tanfolyam elvégzése után Lakberendező 52 211 02 OKJ-s állami bizonyítványt és Europass állami bizonyítványt kapnak a hallgatók.

Tanfolyamunk rendkívül gyakorlatias, célunk, hogy a nálunk végzett lakberendezők a képzés befejezését követően képessé váljanak egy lakás, családi ház, iroda berendezésének megtervezésére, ajánlat elkészítésére, kivitelezés lebonyolítására, azaz a felmerülő feladatra – esetenként más szakemberekkel együttműködve, szempontjaik figyelembevételével – formailag is teljes értékű, a felhasználó számára vonzó, a piacon versenyképes megoldást találjon.

A tanfolyamaink a lakberendezés, a belsőépítészet és a tárgykultúra iránt érdeklődőknek szólnak, azoknak, akik a változó világunkkal lépést szeretnének tartani, el akarnak igazodni a különböző stílusirányzatok között, kíváncsiak és nyitottak az újra, de megbecsülik a régi értékeket is.

árva utcai lakás

25 éve működő lakberendező iskolánkban várjuk mindazok jelentkezését, akik környezetük alakításában már régóta ösztönösen részt vállalnak, és szeretnék ezt stabil szakmai alapokra helyezni, akik nyitottak a formakultúra változásai iránt és be szeretnének tekinteni egy különleges kihívásokat és szépségeket tartogató szakma rejtelmeibe, hogy számtalan módon kamatoztatva ezt a tudást pl. egyéni vállalkozóként, mint lakberendező vagy alkalmazottként, mint lakberendezési szaktanácsadó dolgozhasson, vagy nem utolsó sorban közvetlen és tágabb lakókörnyezete stílusának kialakításában vegyen részt.

Az iskolának nem az a célja, hogy a résztvevők a legtökéletesebb terveket, rajzokat tudják elkészíteni, hanem a kreativitás fejlesztése, az új utak keresése és megtalálása, a merészség és az ütős dolgok felvállalása. Olyan embereket várunk az iskolába (korhatár nélkül), akik fiatalos lendülettel, innovatív látásmóddal közelítenek a problémamegoldáshoz.

ceruzák

A komplett lakberendezési tevékenység magába foglalja:
- a lakóenteriőrök, illetve azok együtteseinek bútorokkal való berendezését
- a lakosság számára előállított, előregyártott elemes bútorrendszerek helyszínre adaptált alkalmazását
- a lakástextilek és kárpitok helyszínre adaptált alkalmazását
- a lakás-világítási berendezések helyszínre adaptált alkalmazását
- a lakóhelyiségek számára gyártott szaniterek helyszínre adaptált alkalmazását
- a fűtő-hűtőberendezések beltéri egységeinek formai kiválasztását
- a beltéri dekorációs elemek helyszínre adaptált alkalmazását
- a lakóhelyiségek számára készült burkolótermékek helyszínre adaptált alkalmazását
- a lakóhelyiségeket határoló felületek kialakításának, felületkezelésének meghatározását
- a lakásban megjelenő anyagok, felületek színeinek, felületi hatásának, mintázatának meghatározását
- egyes szerkezeti elemek formai kiválasztását és alkalmazását az építészeti, belsőépítészeti tervek alapján
 
A lakberendező lakberendezési tanácsot ad.
A lakberendező alkalmazottként, vagy alvállalkozóként irányított partnere az építészeknek és a belsőépítészeknek, valamint a lakberendezési termékek forgalmazóinak, továbbá kivitelezőknek vagy beruházóknak.
 
lakberendezési tanfolyamok
 
A lakberendező képzés időtartama: 300 óra
 
A lakberendező tanfolyamon az alábbi tantárgyakat oktatjuk:
 • lakberendezés
 • művészettörténet
 • bútortörténet
 • építészeti alapismeretek
 • anyagismeret
 • ábrázoló geometria
 • szabadkézi rajz
 • színelmélet
 • megjelenítési technikák

A résztvevők átfogó ismereteket kapnak a szakma összetevőiről, részterületeiről, általában a tervezési folyamat napi, grafikai feldolgozásának elemeiről, a tervezéshez szükséges feldolgozási, analizálási módokról előadás, órai gyakorlat, vetítés, házi feladatok és egyéni konzultációk formájában.

A tanfolyam során az órák anyagából folyamatos „beszámoltatás” történik: szerkesztések, rajzok (látvány- és falnézetek, berendezési tervek, színtervek) készítése.
A tanfolyam kb. kétharmad részénél történik a szakdolgozati témák kiadása, melyet a hallgatóknak a tanfolyam befejezéséig kell elkészíteni. Egy komplex tervezési feladat - adott lakás, adott családmodellel - a kiviteli terv szintjéig.
A tanfolyam vizsgával zárul, megszerezhető végzettség: Lakberendező 52 211 02 OKJ-s állami bizonyítvány, és Europass kiegészítő állami bizonyítvány.
A szakmai vizsgára bocsátás feltételei:
 • Portfolió leadása a megadott határidőre
 • Záródolgozat beadása a vizsgát megelőzően 15 nappal
A szakmai vizsga részei:
 • Szakmai vizsgaremek (záródolgozat) bemutatása és prezentáció
  A szakmai gyakorlati munkásság bemutatása portfólióval
  Szóbeli vizsgatevékenység
Nyilvántartásba vételi szám: E-000785/2014/A003

 

 

Év Lakberendezője

Év lakberendezője

Év Lakberendezője 2014 pályázat nyertese

Idén Németh Ágnes Csilla iskolánkban végzett hallgató lett az Év lakberendezője

AZ ÉV LAKBERENDEZŐJE 2014 cím elnyerésére a Lakberendezők Országos Szövetsége írt ki pályázatot februárban. Három kategóriában lehetett pályázni: egyéni, csapat vagy pályakezdő.
A szakmai zsűri Németh Ágnes Csillának ítélte az Év lakberendezője 2014 díjat.
A győztes egy éven át, mint a „Szövetség Arca” képviseli a médiában, kiállításokon és egyéb fórumokon a lakberendezői szakmát.

Pályázatról bővebben itt >>>

Lakberendező tanfolyamok

lakber

Iskolánk egy éves tanfolyamot indít a lakberendezés, a belsőépítészet és a tárgykultúra iránt érdeklődőknek, azoknak, akik a változó világunkkal lépést szeretnének tartani, el akarnak igazodni a különböző stílusirányzatok között, kíváncsiak és nyitottak az újra, de megbecsülik a régi értékeket is.

Jelentkezz lakberendező tanfolyamunkra!

lakber

Bútortervező tanfolyam

Bútortervező, bútorműves tanfolyam indul.

Bútortervező tanfolyam

A megrendelői igényeket teljes mértékben csak az tudja kiszolgálni, aki a bútortervezéshez is ért. A lakberendező, térszervező és stílusmeghatározó metodikáján túl, a konkrét gyártás előkészítés többnyire akkor eredményezi az előre megálmodott hatást, ha a szakember tervezői képzettséggel felvértezve viszi végig az egész folyamatot.

Ha többet szeretnél tudni, akkor klikkelj ide

Partnereink

Bejelentkezés

sysop@lakberendezoiskola.hu