Iskolánk több, mint 30 éve foglalkozik lakberendező képzéssel. Legyen itt egy kis visszatekintés, összefoglalás a lakberendezésről, lakberendezői szakmáról. Az elmúlt évek alatt felnőtt egy új, jó ízléssel rendelkező, igényes generáció, melynek képviselői merészen és bátran vágnak bele a lakberendezésbe is.

Ez nem csak egy szakma, hanem egy életstílus. Tervünk továbbra is a képzés struktúrájának változtatása, aktualizálása a megváltozott megrendelői igényekhez alkalmazkodva. Megkérdeztük a nálunk végzett lakberendezőket és tanárainkat, hogy mit gondolnak a lakberendezésről és miért tartják fontosnak.

„Mint sok mindenkinek nekem is bakancslistás vágyam volt, hogy megismerjem ezt a gyönyörű sokrétű szakmát! Építészmérnök végzettséggel kézenfekvő volt, hogy még átfogóbb képet kapjak az építőiparról. A végzettségem megszerzése után azonnal voltak megrendeléseim először csak közeli ismerősöktől, aztán egy fiktív pályázatnak köszönhetően vadidegenek is rám találtak, ami után egyre jobban kialakult az ügyfélköröm. A tevékenységem kezdetén csapatban próbálkoztam, de pár hónap után kellő magabiztossággal alapítottam meg saját egyéni vállalkozásomat. Főleg újépítésű családi házaknál keresnek, de részt vettem a kis panel felújítástól kezdve a több száz négyzetméteres irodaház belsőépítészeti tervezéséig már rengeteg projektben.” (B.Sz.)

„A lakberendezés, az építészet szeretete egész életemet végig kísérte. Először csak hobbi szinten foglalkoztam vele, majd 2010-ben, amikor párommal megalapítottuk családi vállalkozásunkat, mely építész tervezéssel, kivitelezéssel foglalkozik, hivatalosan is a munkámmá vált.

Én tervező asszisztensként kezdtem tevékenykedni vezető építészmérnökünk mellett! A tervezések, kivitelezések előkészítése és figyelemmel kísérése közben számtalan szakmai tapasztalatot szereztem, melyet a mai napig hasznosítok.
Később rájöttem, hogy a lakberendezés állt hozzám a legközelebb már a kezdetektől fogva, így elvégeztem a Kurzus Lakberendező Iskola online lakberendező tanfolyamát, kiváló minősítéssel. Megismertem, megtanultam az ArchLineXP tervező program használatát, mellyel azóta is dolgozom.

Idő közben a tanítás is életem részévé vált, lehetőséget kaptam, lakberendezés és 3D tervezés oktatására az iskolában, ahol én is végeztem. Hálás és elégedett vagyok, hogy a munkám egyben a hobbim és a szenvedélyem is! Elégedettséggel tölt el, hogy maradandót alkothatok, hogy olyan munkát végezhetek, melyben a kreativitásom szárnyalhat. Különösen élvezem a kettősséget, mely minden tervező, alkotó tevékenységet jellemez, egyrészről az irodában töltött nyugodt, csendes perceket, melyeket tervezéssel töltök, másrészről az ügyfelekkel való lendületes, dinamikus egyeztetéseket, tárgyalásokat. Úgy érzem ezáltal teljes az életem!” (B. Eszter)
 

0 Hozzászólások
aug 4, 2023 By axonadmin

Szakmai képzések


Lakberendező (tantermi, 2 félév)
Budapest 2024

10% kedvezmény!

362.500,- Ft /félév helyett
326.250,- Ft / félév

Jelentkezés »
Lakberendező (online, 2 félév)
Online képzés 2024

20% kedvezmény!

362.500,- Ft / félév helyett
290.000,- Ft / félév

Jelentkezés »

Egyéb képzések


Konyha workshop
Budapest
72 000 Ft
Jelentkezés »
3D-s látványtervező képzés
Online képzés, Tantermi képzés Budapest
185 000 Ft
Jelentkezés »