Bölcső

A Büidesign Studió  kollekciójának most debütált legújabb fejlesztése, a Silentio bölcső. Az ikonikus bútordarab újragondolva bensőséges családi légkört teremt. A szett darabjait a határozott ívelt formák, a lágy vonalvezetés, a föld feletti lebegés és a csendesség jellemzi. A bölcső letisztult geometriája kiemelkedő, sziluettje megragadó, stílusa kifinomult.


Önálló darabként, már-már műalkotásként is megállja helyét egy enteriőrben. Különleges forma, mely bármilyen belsőépítészeti stílushoz jól illeszkedik. Élénk színek, izgalmas formák, minőségi anyagok.A megadott színek és anyagok párosításával az egyedi igényeknek megfelelően állítható össze. Minden eleme kézzel készül (szabás, varrás, majd illesztés a pontos sablonokban elkészített rozsdamentes acél vázkerethez). A dísztűzéssel készülő, kontrasztos cérnavezetés a legpatinásabb bőrdíszműves hagyományokon és gyakorlaton alapszik. A fa felületek felületkezelése patinás, selyemfényű, ellenálló viaszolajjal történik.

Különleges ötvözetből készülő könnyűfém sarokelem, melynél a precíziós gépi, illetve kézműves technológiákkal érjük el a magas mechanikai szilárdságot és egyben a gyönyörű tárgyi minőséget.

A bölcső, mint funkcionális tárgy

Az enyhe ringás és mozgás hatására a csecsemők gyakran könnyebben és mélyebben alszanak. A bölcsőben való ringatás segít az elalvásban, az éjszakai alvás fenntartásában és az alvás minőségének javításában.  A hinta és a hintáztatás jó hatásai már a régi korokból ismertek. Nagymamáink felismerték azt, hogy a hintáztatás nyugtat, ellazít és segít a gyermeknek az elalvásban.

Ma több neves szakirodalom szól a hintáztatás pozitív hatásairól. Fontos kiemelni, hogy egy gyermek egyensúlyszerve (a fülben) közvetlen kapcsolatban van idegrendszerével és annak érése a hintázás által is befolyásolható. A. J. Ayres évekig kutatta a szenzoros integráció területeit, melynek egyik része ez a rendszer. Terápiát is épített erre, mellyel kezelhetők a viselkedés, mozgás és tanulási problémák. A gyermek egyensúlya akkor fejlődik, hogy ha kibillen a középvonalból, majd visszatalál.

A kicsi az egyensúlykeresés közben bizonyos izmait megfeszíti és ugyanekkor meghatározott izmokat el kell lazítania. Ezeknek a kis izmocskáknak a koordinált mozgása szükséges a gyermek mozgásának összehangolásához. Ezek a korai ingerek nagyban befolyásolják a gyermek későbbi harmonikus mozgás- beszéd- és képességfejlődését. 

Az újszülött hamarabb megnyugszik, ha karban vagy bölcsőben ringatják, a kisgyerekek legkedvesebb játéka a hinta, de még a felnőttek is imádnak hintaszékben vagy függőágyban ejtőzni. A hinta a legrégibb, legegyszerűbb és a legnépszerűbb játékok egyike, de kevesen gondolnak arra, hogy egyben az egyik leghatékonyabb fejlesztő eszköz is. 

Évszázadokig a bölcső volt a csecsemők első ágya: akár az ívesre faragott lábain, akár láncra akasztva ringatózott, a kicsiket puhán hintáztatni, altatni lehetett benne. A ringatás nyugtató hatása közismert, az oka pedig az lehet, hogy ez a finom hintáztatás felidézi az újszülöttekben, amit az anyaméh biztonságában magzatként érzékeltek az édesanyjuk mozgásából.

A hintázás a későbbi életkorokban is kedvelt mozgásforma, és nyugtató, stresszoldó jellege is megmarad: szorongások, félelmek, feszültségek esetén pozitív hatású. Akkor is érdemes minél többet hintáztatni a gyereket, amikor még a felnőtt segítsége kell hozzá, majd akkor is, amikor a gyermek már maga tudja lendíteni, „hajtani” magát, és a mozgás öröme, az eltalált ritmus és a sikerélmény is hozzáadódik ahhoz a kellemes érzéshez, amit a hintázás lendülete, a helyváltoztatás, az egyensúly újbóli megtalálása jelent.

Szerencse, hogy így van, mert a hintázás több agyi területet, készséget hatékonyan fejlesztő hatású tevékenység. A hintázás fejleszti az agy számos területét tréningezi az agy érintett területeit, az egyensúlyérzékelésen kívül a mozgáskoordinációt, a térbeli tájékozódást és a ritmusérzéket is, ami - ki gondolná - még a matematikai készségekre is jó hatású.

A Silentio bölcsőről további információ, vásárlás: www.silentio.hu

0 Hozzászólások
Feb 26, 2024 By axonadmin

Szakmai képzések


Lakberendező (tantermi, 2 félév)
Budapest 2024

10% kedvezmény!

362.500,- Ft /félév helyett
326.250,- Ft / félév

Jelentkezés »
Lakberendező (online, 2 félév)
Online képzés 2024

20% kedvezmény!

362.500,- Ft / félév helyett
290.000,- Ft / félév

Jelentkezés »

Egyéb képzések


Konyha workshop
Budapest
72 000 Ft
Jelentkezés »
3D-s látványtervező képzés
Online képzés, Tantermi képzés Budapest
185 000 Ft
Jelentkezés »