Adott egy hihetetlenül kis alapterületű szoba, aminek a nagy részét elfoglalja egy franciaágy.
Adott egy 16 éves kamaszlány, akinek szüksége van egy sminkes asztalra. Olyanra, amit néha tanulásra is lehet használni, laptop férjen el rajta.
Adott egy bútortervező apa, aki a lánya születésnapjára mindezt elkészíti.
A Buidesign megálmodója, Büi Szilveszter bútortervező, a Kurzus Lakberendező Iskola egyik alapítója készítette el ezt a kecses, ívesen formás, funkcionális szempontból is tökéletes fésülködőasztalt. Ezeken felül plusz hozzáadott érték, hogy az egész bútor újrahasznosított anyagokból készült. 
Innentől azok olvassák tovább, akiket érdekelnek a technikai részletek, a tervezés és a gyártás folyamata. Ha csak arra vagy kíváncsi, hogy milyen az, amikor a kreativitás, a kis hely miatti korlátozott lehetőségek és a „kívánság teljesítés” vágya találkozik, akkor nézd a képeket!

Felhasznált anyagok

A fedlap anyaga tömörített nyír rétegelt lemez, a fiókos rész korpusza nyír rétegelt lemez. Ezek vizes bázisú fehér festést kaptak. A fióktest nyír rétegelt lemezből készült viaszolajos felületkezeléssel. Az ívelt fiók előlapok anyaga préselt bükk rétegelt lemez juhar színfurnérral, selyemfényű poliuretán lakkal kezelve. A fióktestek és korpuszok klamex vasalatokkal készültek. Az asztallap a sarokban zártszelvény íves konzolra került. A fiókos rész az asztallapon függeszkedik rozsdamentes cső konzolokon, bloom tandem rejtett teljes kihúzású fióksínekkel szerelve.
Az asztal lábak nélkül készült, a falra függesztve áll, így könnyen takarítható alatta a padló.
Az egyik oldala íróasztalként használható, a másik része fésülködőasztal, ehhez még egy tükör készül.

Újrahasznosítás, miből mi lett? 

A bútortervezésénél a funkció mellett szempont volt, hogy lehetőleg értékes újrahasznosított anyagokból készüljön. Nézzük, mit honnan sikerült kinyerni:
    • a tartófémszerkezet egy tévéműsor díszletének vasszerkezet darabjaiból
    • a rozsdamentes acélcsövek a Silentio bölcső (https://silentio.hu/) acél vázszerkezetének leeső darabjaiból
    • a fedlap a fentebb említett tévédíszlet rétegelt lemez padozatából. 

Az eredmény

A maximális helykihasználás mellett az asztal kiválóan illeszkedik a szoba és a tulajdonos stílusához. A fiókok elrendezése, kialakítása, a finom vonalak és színek a lányszoba hangulatát tükrözik. A szűk hely miatti praktikus megoldások a logikus és precíz tervezést igazolják. Kompromisszumok nélkül. 

0 Hozzászólások
máj 30, 2024 By axonadmin

Szakmai képzések


Lakberendező (tantermi, 2 félév)
Budapest 2024

10% kedvezmény!

362.500,- Ft /félév helyett
326.250,- Ft / félév

Jelentkezés »
Lakberendező (online, 2 félév)
Online képzés 2024

20% kedvezmény!

362.500,- Ft / félév helyett
290.000,- Ft / félév

Jelentkezés »

Egyéb képzések