Az év kezdetén keresgélő, bizonytalan mozdulatokkal vágtam bele a tanulásba, nem tudtam biztosan hogy mi vár rám. Ahogy teltek a hónapok (sajnos túl gyorsan) rájöttem hogy ez a szakma milyen összetett, sokrétű és milyen szép. 
Minden egyes oktató magasan képzett és kitűnő pedagógus is egyben. Kálny Vivien, Szabó Zoltán, Perge Ágnes és Dr. Anka Mária egytől egyik azon igyekezett, hogy önzetlenül átadjon nekünk minden ismeretet ezalatt a rövidke idő alatt. 
 

Nagyon élveztem és feldobódtam a közös csoportmunka miatt. Ezek azok az élmények, közös foglalkozások amelyek azon túl hogy mélyen bevésődnek az emlékeimbe nagyon hasznosak lesznek majd a gyakorlati munkavégzés során. Ezek felbecsülhetetlen órák voltak. 
Köszönöm hogy részese lehettem egy ilyen évnek, már csak rajtam áll hogy mit hozok ki belőle a jövőben, ti az alapokat megadtátok hozzá és nem akárhogyan.
További sok sikert, kitartást és így tovább!
 

Krisztina (Budapest)


A feladataink nagy része gyakorlati jellegű és szerintem mindenkinek sokat segít ha egy-egy feladatot együtt, szinkronban a tanárral csinálunk meg.
A tanárnő mindenben nagyon segítőkész, felkészült és rengeteget tanultam tőle (persze ez majd a vizsgán kiderül). Örülök neki, hogy végül ezt az iskolát választottam.
 

Margit (Budapest)Szerintem nagyon színvonalas képzésben volt részünk a Kurzus Bt. szervezésében. Örülök, hogy elvégeztem a tanfolyamot. Én minden tanárunkkal teljesen elégedett voltam, mind emberileg, mind szakmailag. 
 

Éva (Budapest)


Már gyerekkoromban is imádtam rajzolni, ezért nem volt kérdéses, hogy a rajzolást választom majd hivatásomul is. Rajz szakon végeztem a főiskolán, de mindig is vonzódtam a belsőépítészethez, ezért nagyon megörültem, amikor a Kurzus iskola meghirdette lakberendező tanfolyamát. Életem egyik legjobb döntése közé tartozik, hogy beiratkoztam a lakberendező tanfolyamra és az azt követő mesterkurzusra. A tanfolyamon nagyon jó alapot kaptam az induláshoz, mely azóta szakmám és hivatásom. Talán rajz szakos tanárként nem lenne ilyen boldog, változatos, kihívásokkal teli életem.
Budai Attila
lakberendező
Honlapja: www.terelmeny.hu


A lakberendező tanfolyamra mindenki másért jelentkezett. Volt aki épp építkezett, volt aki felújított, volt aki szerette volna hivatásául választani, volt aki ingatlanos volt és bővíteni szerette volna szolgáltatásait, olyan is volt, aki lakástextil üzletében szeretett volna tanácsot adni a vásárlóknak…. Szóval sok felől jöttünk és sokféle céllal. Néhányan tudtunk rajzolni de a nagy többség egyáltalán nem, ezért eleinte nem is értettem, hogyan fognak ők látványosat alkotni. Mégis a tanfolyam végére hihetetlen jó szakdolgozatok születtek. Mindenkié más volt, pedig ugyanazt tanultuk. Az év közben megszerzett elméleti és gyakorlati tudásra alapozva mindenki egyedit alkotott. Persze mindehhez év közben ott kellett lenni a lakberendező -, ábrázoló geometria -, rajz- , bútortörténet- , anyagismeret -… órákon, mert a tanárok nagyon sok segítséget nyújtottak. A sikeres vizsgához sokat kellett tanulni, rajzolni, böngészni az interneten és érdemes volt felkeresni a bútorboltokat. A tanfolyamon megtanultam a lakberendezés alapjait, azokat a praktikus ismereteket, mellyel kényelmes, funkcionális, hangulatos otthont varázsolhatok egy házból vagy lakásból. Mára egészen más szemmel látom a világot.

Edit

 


 Húszéves bútoripari gyakorlattal iratkoztam be a Kurzus Bt. lakberendező tanfolyamára. A képzés során olyan ismeretekre tettem szert, melyet munkám során igen jól tudok hasznosítani. Megtanultam, hogy a lakberendezés sokkal összetettebb feladat, mint bútorok összerakása, falak festése, vásárolgatás. A képzés óta megrendelőinkkel sokkal hatékonyabban és sikeresebben tudunk dolgozni. Immár nemcsak bútorokat adunk el, hanem lakberendezési megoldásokat tudunk ajánlani partnereinknek. A képzés során olyan oktatókkal és olyan osztálytársakkal ismerkedhettem meg, akikkel öröm volt együtt tanulni, dolgozni.
Ajánlom minden szakembernek a Kurzus Bt. képzését, akik némi késztetést éreznek a lakberendezés iránt, és munkájuk során terek kialakításában vesznek részt.


Pál (Szarvas)


A Lakberendezőiskola zalaegerszegi képviseletére nagyon jó csapatot sikerült találni. A lehető legszerencsésebb olyan személyek óráira bejárni, akik nemcsak az elméleti oldalát ismerik a szakmának, hanem a hétköznapokban is ennek élnek, így saját élményeikkel, gyakorlati tapasztalataik elmesélésével, illetve 1-2 üzletlátogatással,üzemlátogatással és vendégelőadókkal színezték az előadásokat. 
Ezúton is köszönöm a vizsgára való felkészítést, hogy alkalmazkodtak a csapat igényéhez, kéréseinknek igyekeztek eleget tenni. 
És végül meglett az eredménye: vannak a csapatban, akik már megbízást is kaptak :-) Hajrá lányok! 
További sok sikert Mindenkinek!


Vera (Zalaegerszeg)